Over ons

Goudse Verhalen is een project van de Bibliotheek Gouda en Streekarchief Midden-Holland, in samenwerking met de andere bewoners van de Chocoladefabriek in Gouda. We bedanken het Fonds Gouda750 voor de ondersteuning!

Samen zijn we op zoek naar Goudse Verhalen. Verhalen van iedereen voor iedereen. Over grote en kleine gebeurtenissen in het verleden, het heden en de toekomst.

Heb je zelf ook een verhaal? Een mooie herinnering, een opmerkelijk feitje, een leuk project of iets anders over de stad en jij? Laat het ons weten!

Elk verhaal is waardevol. Daarom krijg je als dank voor je verhaal een originele hofmuis Karel-chocolademunt! In 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert, wordt de schat aan verhalen op een bijzondere manier aan de stad overhandigd. Zo wordt jouw verhaal onderdeel van de Goudse geschiedenis.

Wie hofmuis Karel is en wat het verhaal is achter zijn schatkamer vol verhalen? Dat lees je in verhaal #1!

Chocoladefabriek

Colofon

De website en het logo is ontworpen door 3MegaWatt en ontwikkeld door Nils&Paul websites. De tekening van hofmuis Karel is gemaakt door Niels van Holland. Het beeldmerk Kareltje Kruim is eigendom van Kruim Eten&Drinken.