#500

Uitgaan in Gouda Charlie Joseph

Charlie

Dit verhaal is geplaatst in de categorie feesten & evenementen.

Alle categorieën

In de jaren 80 ging ik graag met mijn vriend Ben op stap. We hadden zin om te dansen en waren uit Moordrecht gekomen voor een leuke avond in het Goudse. We vielen op omdat we Moluks waren en ik was ook nog hippieachtig in die tijd.

Alle tenten in Gouda gingen we langs ‒ maar we kwamen nergens binnen. Vaak moest je lid zijn of geïntroduceerd worden. Dus hoe we ook probeerden, we kregen het niet voor elkaar.

Concordia

Tot we uiteindelijk bij de katholieke sociëteit Concordia op de Westhaven aankwamen. We waren niet katholiek en ik was ook nog geen 18. Weinig kans dat we binnen zouden komen! Maar mijn vriend Ben nam het woord en tot onze grote verbazing stonden we niet veel later binnen. Iedereen zag er keurig uit en we werden wat vreemd aangekeken. We voelden ons ongemakkelijk. Maar ja, we hadden ook zin in een feestje!

De vrouw van de groenteboer

Alleen niemand wilde met ons dansen. Tot ik opeens de groenteboer bij ons uit de wijk zag. Daar lag een kans, omdat we goede klanten waren. Zijn vrouw mocht vast niet weigeren! En ja hoor, ze zei ja. Je kon voelen hoe ongemakkelijk ze het vond, maar wij hadden de grootste schik!

Daarna zijn we lekker zelf de dansvloer opgegaan. We waren tenslotte binnen.

Dit verhaal werd opgetekend in het eerste Goudse Verhalenpunt: Café Van Noord.