#237

Opgroeien in de Slagenbuurt Charlotte Nieuwveld

Charlotte van Nieuwveld

Charlotte woont haar hele leven, samen met haar ouders en broer, aan de Rentmeesterslag. Ze blikt terug op haar kindertijd in de Slagenbuurt.

Charlotte: “Het opgroeien in de Slagenbuurt was heel fijn. In de wijk zijn leuke speeltuintjes. Daar speelde ik vroeger vaak, samen met andere kinderen uit de buurt. Soms organiseerden ouders speurtochten. Nog steeds is het een erg leuke buurt voor kinderen.”

Picknicken in het Goudse Hout

Nu vindt Charlotte vooral het Goudse Hout een leuke plek in de wijk. “Ik kom hier vaak, vooral in de zomer. Je kan hier echt van alles doen. Zelf vind ik het leuk om hier te wandelen, te fietsen, te picknicken en foto’s te maken.” Ook de Coop is een handige plek om in de buurt te hebben, vindt Charlotte. “Als ik even snel wat moet halen, doe ik dat altijd bij deze supermarkt. Het is dichtbij en er werken heel vriendelijke mensen.”

Goed contact met buurtgenoten

Charlotte kan het ook goed vinden met de bewoners van de Slagenbuurt. “In de zomer zitten we graag in het zonnetje in de voortuin. Buurtgenoten lopen dan voorbij en dan zwaaien we of maken we een praatje.”

Toch heeft de wijk wel verbeterpunten, volgens Charlotte. “Veel auto’s worden op de straat geparkeerd. Dit komt doordat er te weinig parkeerplaatsen zijn. De parkeerplaatsen die er zijn, zijn erg smal. Daar mag wel iets aan worden gedaan! Verder vind ik het verkeer prima hier, want het is erg rustig.”

Charlotte vindt het dus al met al een leuke wijk. “Ik ga uiteindelijk wel op mezelf wonen, maar mijn ouders zullen hier echt niet zomaar weggaan!”


Dit verhaal is geschreven voor indebuurt Gouda. De redactie van indebuurt informeert en inspireert inwoners van Gouda via nieuws, artikelen en tips over alles dat de stad leuk maakt.