#293

Muzikale duizendpoot Paul-Chris van Strien

In de Goudse muzikale wereld is hij geen onbekende. Paul-Chris van Strien dirigeert vier koren, geeft zanglessen en verzorgt workshops voor het middelbaar onderwijs in de Garenspinnerij. Daarnaast speelt hij in de Goudse formatie Spoor 3.

Paul-Chris, geboren en getogen in Emmen, studeerde in 1996 af aan het Rotterdams Conservatorium, afdeling Zang, in het genre lichte muziek (pop/jazz). Via een studiegenoot is hij les gaan geven aan de toenmalige Goudse Muziekschool aan de Spieringstraat. Zo is hij bekend geraakt met Gouda. Hier vond Paul-Chris ook de liefde en 2004 is hij in Gouda gaan wonen.

Vier popkoren

Paul-Chris is dirigent van vier Goudse popkoren (Flexible Sound, Streetlife, Het Dak en Nota Bene). Hij maakt ook de arrangementen. De liedjes worden tijdens de zanglessen geoefend en worden zo af en toe ten gehore gebracht tijdens (Goudse) evenementen of het jaarlijkse leerlingenconcert in de Theaterbakkerheij. Ook componeert Paul-Chris de muziek voor enkele creatieve Gouwenaars.

Ik app je als ik thuis ben

Paul-Chris werkt samen met het Residentieorkest, dat jaarlijks een project organiseert onder de naam ‘Stage Your Voice’. Over maatschappelijk thema's kunnen dan liedjes worden ingezonden. Voor dit project maakte hij, samen met Myrthe Hoorn, het nummer ‘Ik app je als ik thuis ben', over straatintimidatie. De clip is te vinden op YouTube.

Of dat nog niet genoeg is, verzorgt Paul-Chris muziekochtenden voor medewerkers bij Promen en is hij op vrijwillige basis pianist/zanger bij muziekmiddagen of -avonden in zorgcentra.

In slaap zingen

Als kind zong hij zichzelf in slaap; zijn vingers speelden piano op de matras. Toen al fantaseerde Paul-Chris de mooiste liedjes, die niemand echter kon horen. Behalve zijn oudere broer, in de slaapkamer ernaast, want die werd weleens gek van dat gezang! Op 12-jarige leeftijd vond hij zichzelf te oud en is hiermee gestopt. De stilte werd erg gewaardeerd door zijn broer.