#614

Vliegensvlug door Gouda 2051 Raynesh

Ontdekkingsreizigers

Dit verhaal is geplaatst in de categorie toekomst.

Alle categorieën

Raynesh uit groep 6 van KC De Ontdekkingsreizigers maakte in de Kinderboekenweek 2021 het verhaal van Simon van der Geest af.

Ik kijk rond. Auto’s zijn transformers. Vliegtuigen zijn drones. Huizen zijn kubussen. Opeens zie ik iemand die mijn huis (kubus) binnen komt lopen. Vreemd. Ik denk na en bedenk: we zijn nu in 2051. Misschien ben ik dat zelf wel in, over dertig jaar!

Best wel stoer

Ik loop naar de man toe en stel hem wat ingewikkelde vragen waar ik alleen het antwoord op weet. Hij geeft me telkens het juiste antwoord. Dan stel ik vragen over dingen die ik nog niet weet over mezelf. De man geeft me een visitekaartje: "Kom maar een keertje langs, dan vertel ik je alles over mezelf." Ik kijk naar het visitekaartje. Daar staat mijn naam en de website van het bedrijf waar ik werk: www.audi-transformers.nl. Wauw, in 2051 werk ik bij een Audi-dealer! Dat is best stoer!

Dat gaat echt hard!

Ik ga verder rondkijken. Bij het zebrapad steek ik over. Opeens flitst er een auto voorbij. Zo, dat ging nog net goed! Ik had bijna in het ziekenhuis gelegen. Ik zoek naar het bordje dat zegt hoe hard je hier mag rijden. In 2021 was dat 100 km, maar nu mag je hier 480 km. Dat is echt heel hard! Een taxi (transformer) brengt me naar een huis zodat ik wat kan slapen. We waren er in één seconde al! Mijn hart bonkte drie keer zo hard als normaal, maar ik was er. Ik liep het huis binnen: alles was netjes opgeruimd en er stond een gewoon bed. Gelukkig maar, anders zou ik de hele tijd wakker liggen. Ik stap het bed in, het schommelt een beetje. Het lijkt wel een soort waterbed. Raar, maar ik val snel lekker in slaap.

Een flitsend plan

Als ik wakker word, bedenk ik een plan om van hier weg te gaan, want het is wel een klein beetje eng. Opeens heb ik een idee: ik maak een auto waarmee ik hier weg kan flitsen. Ik zoek mijn oudere zelf op en vraag of hij een supersnelle auto voor me kan maken. Dat kan. De auto is de volgende dag klaar. Ik stap in de auto, ook al heb ik geen rijbewijs. “Dank je wel,” zeg ik tegen mezelf. “Geen dank,” zeg ik terug. Ik geef gas en flits weer terug naar 2021. Iedereen juicht omdat ik terug ben. Ik ben zelf ook blij want ik hoor in deze tijd, en niet in 2051.

Deze verhalen en tekeningen werden gemaakt tijdens de Kinderboekenweek 2021 'Worden wat je wil'.