#303

Opkomst en ondergang van De Poldermolen Leo van Lieshout

Afbeelding 2021 11 26 145742

Dit verhaal is geplaatst in de categorie sport, spel & recreatie, personen & verenigingen.

Alle categorieën

Eind jaren 80 en begin jaren 90 werden de eerste woningen in de wijk Goverwelle gebouwd. Al snel werd wijkvereniging De Poldermolen opgericht. Deze groeide uit tot zo’n 850 leden. Daaronder viel ook badmintonclub De Impala. Deze speelde op donderdagavond van 21 tot 23 uur en had op zijn drukst zestig leden. Er werden elf velden afgehuurd (de gehele grote zaal van de Zebra).

De wijkvereniging was ook erg actief. Elk jaar Sinterklaas en Sint Maarten. Ballonnenwedstrijden en playbackshows, compleet met quizmaster en jury. De vereniging had ook een eigen wijkgebouw en ontving subsidie voor de huur.

Een drankje van Jannie

Omdat er voor enkelspelen te weinig velden waren, werden er dubbels gevormd. Daardoor kon er met 44 leden tegelijkertijd worden gespeeld. De spelers hoefden weinig te wachten; dat was ook het aantrekkelijke van ons clubje. Na 23 uur ging een groot aantal sporters nog naar de bar. Daar schonk Jannie soms tot diep in de nacht een drankje in. Het was er altijd heel gezellig.

Geen nieuwe bestuursleden

Op een gegeven moment trad het bestuur af, omdat de bestuursleden hun vrije tijd niet meer in de Poldermolen wilde steken. Vervangers waren niet beschikbaar. De Poldermolen werd daarom opgeheven.

Ook de Impala ter ziele

De gemeente eiste alle tegoeden op (zo’n drieduizend gulden). De badmintonclub protesteerde hiertegen en claimde een groot deel van het geld als hun tegoed. De club was ook zo’n beetje de enige afdeling van de wijkvereniging die uit de contributie een goede reserve had opgebouwd. Uiteindelijk ging de gemeente hiermee akkoord en kon De Impala voort blijven bestaan als aparte vereniging.

Vóór het jaar 2000 was de Poldermolen alweer ter ziele; het had het tienjarig jubileum niet gehaald. De Impala heeft het nog even uitgehouden, maar door het teruglopend ledental is dit clubje uiteindelijk in 2008 opgeheven.

Sport  /  badminton  /  Goverwelle  /  Poldermolen  /  Zebra