2 december 2021

Goudse Verhalen bij Die Goude

Logo Die Goude 6

Wie meer verhalen over Gouda wil lezen (of ze zelf wil schrijven) kan al bijna 90 jaar terecht bij de Historische Vereniging Die Goude.

Haar kerntaak is het onderzoek naar, het vastleggen van en het publiceren over de geschiedenis van Gouda. Dan gaat het enerzijds over het verre verleden, waarvoor archiefonderzoek of bouwhistorisch onderzoek nodig is. Anderzijds gaat het om het recente verleden dat we zelf, of onze ouders, hebben meegemaakt, dat we als het ware op straat kunnen ruiken: over mensen, gebouwen, straten en organisaties.

Tidinge

Dat doet Die Goude via boeken en via tijdschriften, op papier en digitaal, maar ook via lezingen. Het standaardwerk 'Duizend jaar Gouda' wordt in november 2021 opgevolgd door Geschiedenis van Gouda. En het tijdschrift Tidinge van Die Goude (4 x per jaar) en de Nieuwsbrief (7 x per jaar) staan elke keer vol met Goudse verhalen. Vele daarvan vind je terug op de website van Die Goude. Onze publicaties die niet meer te koop zijn, kun je daar op elk moment van de dag raadplegen, zo nodig geholpen door een uitstekende zoekfunctie. Daarnaast probeert de vereniging via foto’s op haar Facebook-pagina kennis van het herkenbare verleden bij een breed publiek los te weken.

Die Goude? Dat is één grote verzameling Goudse Verhalen! Start gelijk met lezen: #DieGoude.