17 mei 2021

Festivla

Festivla 2021 Ria

Het thema van Festivla 2021 is 'Mijn lievelingsplek in Gouda'. Dat sluit natuurlijk prefect aan bij de Goudse Verhalen. Daarom nemen we de ontroerende en mooie gedichten op in deze verzameling!

Festivla is een uniek cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. Van het verzinnen van namen en titels tot het helpen in het verspreiden van de communicatie. Van kaartjes scheuren tot bands helpen uitladen. Van het meehelpen in de horeca tot het zelf gedichten schrijven en uiteindelijk het podium pakken. Juist het vermengen, het roeren, maakt Festivla tot wat het moet zijn.

In 2021 wordt er een aantal activiteiten georganiseerd. In mei hebben mensen met en zonder beperking samen gedichten geschreven. Dat deden ze over hun lievelingsplek in Gouda. De Goudse Schouwburg bijvoorbeeld, of De Klup aan de Bloemendaalseweg, of de Goejanverwelledijk. De gedichten worden in juni gebruikt als inspiratiebron voor kunstwerken en na de zomervakantie voor nummers die Goudse artiesten gaan schrijven en ten gehore gaan brengen, samen met hun eigen nummers.

Lees de gedichten op deze website: #festivla.