3 juli 2021

En de winnaar is ...

GFF2021 Julian van Assem

Zaterdag 3 juli stond Gouda volledig in het teken van de film. Op vijf locaties tegelijk werden bij elkaar meer dan zestig films vertoond van makers uit alle delen van het land!

GFF 2021 werd geopend door de Goudse wethouder van Cultuur, Thierry van Vugt. Aan het eind van de dag maakte de jury onder voorzitterschap van Gouden Kalf-winnares Elsbeth Fraanje de winnaars bekend.

Tien genomineerde Goudse Verhalen

De awards werden uitgereikt in vier categorieën: Beste Filmmaker, Jong Talent (tot 24 jaar), Goudse Verhalen (korte films) en Beste Trailer. In de Chocoladefabriek draaiden natuurlijk de Goudse Verhalen; korte films (max. 5 minuten) waarin jongeren tot 24 jaar hun Gouda in beeld brengen.. Maar liefst tien films waren er genomineerd. Ze werden vertoond in de Steenlandzaal. Door de coronamaatregelen kon daar geen publiek bij zijn, maar ... er werd gestreamd naar de Jeugdwerkplaats, waar alle bezoekers van de Chocoladefabriek welkom waren om mee te kijken.

Het programma werd gepresenteerd door mediaprofessional Mink Lammertink; Esmée Koemans interviewde tussendoor de makers. Speciaal voor inzenders van Goudse Verhalen was er een verrassing: om 15.30 uur was er een vragenkwartiertje met Gouden Kalf-winnares Elsbeth Fraanje. Zij maakte aan het eind van de middag ook bekend wie naar huis zou gaan met de unieke GFF-awards.

Awards GFF2021

De mooiste Goudse Verhalen waren ‘Emeth’ van Rick Heikoop (1e prijs), ‘De Opkomst’ van Joep van Weelden (2e prijs) en ‘Kow ro na’ van Julian van Assem (3e prijs).

Op de andere locaties ging in de categorie Beste Filmmaker de 1e prijs naar de film ‘VlaFlip’ van Sonja da Graça, de 2e prijs naar ‘Shine on you’ van Danny Snoek en de 3e prijs naar ‘Niet zonder slag of stoot’ van Daniël Beckers. In de categorie Jong Talent werden bekroond: ‘Ich bin der Fluss’ van Rashel van der Schaaf (1e prijs), ‘De Val’ van Laurian Serno (2e prijs) en ‘Represailles’ van Stijn van Beek (3e prijs). De publieksprijs voor Beste Trailer was voor ‘Lekkage’ van Thijs de Neeve.

Kunstenares Elisa Hau maakte de unieke prijzen voor het Gouds Film Festival: de regisseursstoel (1e prijs) en het filmlicht (2e en 3e prijs).

Terugkijken: Gouds Film Festival 2021 in de Chocoladefabriek

Alle films bekijken op deze website: #film.