#322

Wonen alsof je op vakantie bent Suzanne Slappendel

Aan de Goejanverwelledijk in Goverwelle staan sinds een paar jaar vier nieuwbouwhuizen. De bewoners waren zelf betrokken bij het bouwproces van hun huis.

Suzanne Slappendel is een van deze bewoners en woont hier bijna twee jaar. Samen met haar man en twee zoons geniet ze nog elke dag van hun nieuwbouwhuis.

Suzanne is niet alleen blij met het huis zelf, maar ook met de ligging. “Ik noem het zelf ook wel ‘Het Resort’. Zo’n mooi en rustig plekje. Ik heb echt een buitengevoel op deze mooie plek aan de IJssel. Hier hebben we zoveel ruimte dat we ons echt vrij voelen. Alsof je op vakantie bent.

Mooie luchten

Met name de lucht vind ik hier erg mooi. Wat voor weer het is of hoe laat het is, de lucht is altijd prachtig. Alle kleuren komen hier voorbij. Ook vliegen er vaak groepen spreeuwen, die zich hier verzamelen. Ze komen vanuit alle hoeken, van Reeuwijk tot aan Haastrecht.”

Ondanks de rust in de omgeving, mist Suzanne de drukte niet. “Het is een rustige plek, maar je hoeft alleen maar de dijk af te fietsen en dan ben je al in de drukte van de stad. GOUDasfalt zit hier ook dichtbij. Daar doe ik ook graag een drankje.”

Schaatsen

Ook met de buren heeft Suzanne het gezellig. “We hebben met de bewoners van de vier huizen een groepsapp, die we ook ‘Het Resort’ hebben genoemd. We hebben een prettig contact en kunnen op elkaar huis letten wanneer dit nodig is. Ook met de andere bewoners aan de dijk hebben we contact, maar met zijn vieren zijn we echt één wijkje. Zo gaan we ook weleens barbecueën of wat drinken. Toen het vroor, zijn we met zijn allen met onze schaatsen het ijs opgestapt.”

“Wij zijn met zijn vieren gelijkgestemden. We waren allemaal betrokken bij het bouwproces en hebben dit ook samen doorlopen. Als je tips had, deelde je die met elkaar. Dat verbindt wel. Ook hebben we samen de gemeenschappelijke weg aangelegd. We lopen elkaar deur niet plat, maar we weten elkaar wel te vinden.”

Echo

Ook in de omgeving van de wijk weet Suzanne zich goed te vermaken. “Ik wandel hier graag in de buurt. Ook loop ik hier hard. Dan loop ik een rondje Haastrecht of de dijk af en weer terug langs de IJssel.”

Suzanne is niet de enige die op de dijk wandelt. “De dijk is een populaire plek voor fietsers en wandelaars. Er komen dus veel mensen langs de huizen. Veel mensen maken hier een opmerking over. De een geeft commentaar, de ander een compliment. Het echoot hier goed, dus je hoort alles. De wandelaars hebben hun mening en die krijgen wij mee. Dat vinden we wel grappig om te horen.”

Dit verhaal is geschreven voor indebuurt Gouda. De redactie van indebuurt informeert en inspireert inwoners van Gouda via nieuws, artikelen en tips over alles dat de stad leuk maakt.