#747

Winnaar Feestbier Gouda 750 Theo Hesselink

Theo Hesselink

Dit verhaal is geplaatst in de categorie personen & verenigingen.

Alle categorieën

Bij de festiviteiten van Gouda 750 hoort ook een speciaal gebrouwen feestbier. Er werd een wedstrijd uitgeschreven door het oudste biercafé van Gouda de Goudse Eend. Alle vijf Goudse brouwerijen gingen aan de slag om ‘Het Feestbier’ van Gouda te brouwen.

Het Kruidig Goudsch 750 van Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw werd door de jury, bestaande o.a. uit burgemeester Pieter Verhoeve, wethouder Thierry van Vugt, bier sommelier Ron Rabauw, Ton Vergeer van De Tapperij en twee willekeurige bewoners, uitgeroepen tot beste feestbier voor de Gouda 750-viering!

Theo Hesselink is wat trots op zijn Kruidig Goudsch 750. Hij wil verklappen dat er vijf kruiden in zitten waaronder Gagel en koriander. Het feestbier vond veel aftrek. Hij maakte ook setjes van 4 biertjes: Erasmusbier, Goudsch Kuyt, Kruidig Goudsch 750 en Iconisch stadsbier. Die setjes gingen als ‘broodjes’ over de toonbank, vooral bij siroopwafelbakkerij Kamphuisen op de Markt en de fijnproever in winkelcentrum Bloemendaal. In totaal zijn er 175 stuks van verkocht. Het verschaft Theo Hesselink Eeuwige Roem!

32 jaar lang brouwer geweest

Theo’s oorsprong van bierbrouwen ligt bij Heineken. 32 jaar is hij daar brouwer geweest. In zijn vrije tijd brouwde hij met Jos van Beek (juwelier Jos) voor bruiloften en partijen wat bier.

In 2010 werd een reorganisatie bij Heineken hem noodlottig en kwam hij zonder werk te zitten. Het idee is toen geboren om een eigen brouwerij te beginnen. Hij maakte een bedrijfsplan. Dat resulteerde erin dat hij in 2012 zijn eigen brouwerij opstartte.

70.000 flesjes

Het brouwproces duurt twee maanden. Je begint met water, mout, gist en hop. Voor speciaal bier kun je o.a. suikers en kruiden toevoegen. Speciaal bier is lekker als het geserveerd wordt bij 8-10 Celsius. Sinds 2013 is er alleen al van het Goudsch Kuyt 17.500 liter bier gebrouwen. Dat zijn 70.000 flesjes.

Theo heeft nu negen biertjes in zijn assortiment. Op diverse plaatsen in Gouda zijn de Goudse bieren verkrijgbaar. Bij bierwinkel Den Gouwen Aar aan de Oosthaven grijpt men zeker niet mis.

Proost op Gouda 750!!!

Gouda750  /  Bier