#122

Wie wil er nou in Gouda wonen Agnes Lieverse-Opdam

IMG 8834

Dit verhaal is geplaatst in de categorie bedrijvigheid.

Alle categorieën

Wie wil er nou in Gouda wonen? Ja, dat was mijn gedachte toen we op zoek gingen naar een huis.

Door verandering van werk gingen we verhuizen. Harrie had van vrienden gehoord dat een architect in Gouda een ervaren bouwkundige zocht voor zijn bureau. Deze architect had duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan, en dát was precies wat Harrie wilde. Hij solliciteerde en werd aangenomen.
Het was geen optie om elke dag van Haarlem naar Gouda te reizen, dus besloten we te verhuizen. Gouda was een kleine stad, we waren er nog nooit geweest. Het zou vast niet moeilijk zijn om daar een huis te vinden. Want, wie wil er nou in Gouda wonen? In Haarlem was het heel moeilijk om een betaalbare woning te vinden. Met Amsterdam dichtbij, en zee en het strand op fietsafstand.

Gewild

Na een bezoek aan de makelaar begrepen we waarom Gouda ook een gewilde woonplaats was. Een kleine stad, midden in het Groene Hart, de vier grote steden niet ver weg en goed bereikbaar. Het was helemaal niet makkelijk daar een woning te vinden! Maar het geluk was met ons; er werd veel gebouwd. Goverwelle werd onze eerste woonplek in Gouda. September 1990 hadden we woonruimte, scholen voor de dochters en een nieuwe uitdagende baan (Harrie). Ikzelf had me aangemeld als invalkracht op de basisschool van onze dochter. Maar me thuis voelen in Gouda? Nee. Ik kwam nooit een bekende tegen.

Géén oude tuttebel

De omslag kwam toen ik besefte dat ik met mijn 45 jaar toch wel een nieuwe situatie moest aankunnen. Anders was ik echt een oude tuttebel geworden.
Nu weten heel goed waarom we in Gouda blijven wonen; er is een goed filmhuis, een schouwburg, een goede boekhandel en de Chocoladefabriek. We kennen hier veel mensen.

We voelen ons thuis in Gouda.

Werk  /  Goverwelle  /  Thuis