#38

Herinnering aan een beroemdheid Gerben Roskam

So What 55 jaar 1280x720 mtime20190718145443focalnone

Dit verhaal is geplaatst in de categorie bedrijvigheid, personen & verenigingen.

Alle categorieën

Op het prachtige 55-jarige jubileum van So What! deel ik, als enthousiaste vrijwilliger, de nooit eerder onthulde verhalen van So What!

Laten we beginnen bij het begin, de naam. De naam So What komt voort uit de gedachten: ‘wie kan ons wat maken? Heb je er wat op tegen, dan kom je niet, So What!? Ook heeft So What! niet al die 55 jaar in het pand aan de Vest gezeten, maar begon het in 1963 aan de Oosthaven. En heeft het ook nog een paar jaar aan de Peperstraat gezeten, boven ‘Over de Brug’.

Herman Brood

Op één geheim ben ik stiekem wel erg trots. In de lobby hangen namelijk twee grote schilderijen van niemand minder dan Herman Brood! Deze heeft Brood hier na een optreden live voor het publiek en de medewerkers geschilderd. Een andere gebeurtenis die goed is blijven hangen in de gedachten van menig So What!-lid is die van een evenement in de So What-tuin. Ooit is er weleens een 1000-litertank bier leeggelopen in de Vest omdat er vergeten was een schakeltje om te zetten ...

Benieuwd naar welke geheimen nog meer schuilen in So What!? Kom dan eens langs op Vest 30 en ervaar het in levenden lijve!