#626

Minder maar beter vlees eten is de toekomst Henk Bakker

Henk vlees

Dit verhaal is geplaatst in de categorie bedrijvigheid.

Alle categorieën

Hamburgers, grillworst, noem een stukje vlees en Henk Bakker heeft het. Elke zaterdag staat de Gouwenaar met zijn (vlees)waar op de markt in Gouda. Ondanks de opkomst van vega’s en vegans, doet hij goede zaken. “Mensen kiezen bewuster.”

Vier keer per week bouwt Henk zijn kraam met vleeswaren op, waarvan één keer per week in Gouda. “Ik wilde graag iets doen waarbij ik zelf iets onderneem”, zegt Henk vanachter zijn kraam De Vleeshouwerij. “De sfeer op de markt is heel gezellig en fijn. Je hebt hier ander contact met de klanten dan in een winkel. De markt is toegankelijker denk ik.”

Ontmoetingsplek

Toegankelijk, want iedereen kan naar de markt lopen, fietsen of rollen. “De markt is vaak het hart van de stad, daar ontmoeten mensen elkaar.” Veel van de marktbezoekers kent hij. “Ik vind het erg leuk om een persoonlijke relatie op te bouwen met klanten, dat is ook waar de markt voor is en waar ik energie van krijg. Maar ik ken ze niet allemaal bij naam. Ik verkoop verschillende soorten vlees. Van hamburgers tot grillworst. Sinds kort heb ik ook De Burgerij: een kraam met verse hamburgers om direct op te eten.” De grillworst en de biefstuk zijn het meest geliefd onder zijn klanten. “Klanten vragen er vaak naar en ook vragen ze welk vlees lekker is op de barbecue.”

Bewuster eten

De kraam is een uitbreiding die Henk best aandurfde ondanks het toenemend aantal vegetarische producten in de supermarktschappen. “Samen moeten we voor onze aarde zorgen. Mensen eten niet meer de hele week vlees. Je merkt dat mensen bewuster kiezen.” En dat vindt hij meer dan logisch. “Iets minder vlees maar beter vlees eten is de toekomst, daar staan wij zelf ook achter. Wij staan overal maar een keer per week, hierdoor kunnen mensen minder vlees eten, maar ook beter vlees eten. Ze hoeven dus niet elke dag vlees te eten.”

Het vlees dat niet wordt verkocht, gooit Henk niet weg.” We proberen te voorkomen dat we overhouden en proberen op een manier te werken dat wij het vlees over meerdere dagen kunnen verkopen. Op zaterdag geven we vaak voedsel weg aan De Voedselbank en het vlees dat echt niet meer weg kan, wordt verdeeld over collega’s.”

Dit verhaal is geschreven voor indebuurt Gouda. De redactie van indebuurt informeert en inspireert inwoners van Gouda via nieuws, artikelen en tips over alles wat de stad leuk maakt.

Markt  /  Duurzaamheid  /  Toekomst  /  indebuurt