#127

Lichtpuntjes Gouda, ook in jouw buurt Arie Jan Wetering

Lichtpuntjes Arie Jan6152

Dit verhaal is geplaatst in de categorie personen & verenigingen, zorg, welzijn & religie.

Alle categorieën

Velen voelden aan dat de eenzame kerst dit jaar een paar weken, misschien wel maanden, eerder zou aanbreken ...

Niet voor niets was het dat begin oktober 2020 allerlei betrokken Gouwenaren de koppen bij elkaar staken om, onder aanvoering van Gouda Bruist, lichtpuntjes te stimuleren in donkere tijden.

Videobellen

De samenwerking die ontstond overtrof mijn stoutste verwachtingen. Iedere maandagmiddag zaten we met misschien wel vijftien tot twintig mensen achter onze laptops te videobellen. En ja hoor, er ontstond van alles. Gouda bij Kaarslicht bestond dit jaar 65 jaar en moest digitaal worden ‘gevierd’. In plaats van één grote boom op de markt, werd besloten 65 verlichte bomen de Goudse buurtjes in te sturen, aan te vragen door de Gouwenaren zelf. Binnen 5 dagen moesten we de aanmeldingen stop zetten en uiteindelijk werden het er 100 in plaats van 65. Tijdens het bezorgen ging ik me meer dan ooit realiseren hoeveel geweldige Gouwenaren onze stad telt. Het enthousiasme spatte ervan af!

Anderhalvemeterbank

Naast de kerstbomen werd er een buurtdagboek aangeboden met allerlei andere buurtacties (op afstand uiteraard). ‘De Gouda Sjaals’ moest voor verbinding zorgen tussen de binnenstad en de bewoners. Scrooge werd gespeeld in de Goudse Schouwburg. Ook kon je jouw coronaverhaal in 65 seconden inleveren en een prijs winnen. Liever naar buiten? Je kon meedoen met ‘Gouda Verlicht’, de route van mooi versierde huizen en straten. Een soort sprookjeservaring. En dan heb ik de anderhalvemeterbank, de kaartenactie en de videochallenge nog niet eens genoemd.

Samen kunnen we veel meer dan we denken. En ik hoop ook dat dat een van de lessen is in en na deze verschrikkelijke coronatijd. Alleen samen kunnen we Gouda maken tot een geweldige stad om in te wonen. Dit geweldige project heeft het bewezen, ik zie uit naar de vruchten ervan ...