#145

Een uniek corona-kerstdiner Luuk Sluyter

Kerstdiner Belvedere

Dit verhaal is geplaatst in de categorie bedrijvigheid, feesten & evenementen.

Alle categorieën

Eind 2020 sloot de horeca door de tweede coronalockdown. Dit betekende opnieuw een uitdaging voor restaurant Belvedère.

Tijdens de eerste lockdown bezorgden medewerkers lunches en diners en konden klanten paas- en moederdagbrunches bestellen. Luuk Sluyter, eigenaar van het restaurant, vond een manier om zijn personeel, zijn bedrijf en zijn klanten door de kerstdagen heen te leiden. De koks bedachten prachtige gerechten, die culinaire genieters onder het motto ‘Koken met Belvedère’ konden bestellen. Er was keus uit twee-, drie- en viergangenmenu’s, die na vragen van klanten nog wat werden aangepast. De aanmeldingen stroomden binnen en het werd tijd om na te denken over de logistiek van dit smaakvolle plan.

Creatieve thuiskoks

Na het doen van de inkopen en het bereiden en voorbereiden van de verschillende menugangen, werden de gerechten verpakt. Elk onderdeel kwam in een apart doosje. Alle onderdelen per gerecht gingen vervolgens in een grotere doos, waar op werd geschreven welk gerecht erin zat. Bij de menu’s kwam een gedetailleerde beschrijving en daar bleef het niet bij. De koks namen filmpjes op waarin zij de gerechten bereiden, zodat de klanten dit stap voor stap thuis na konden doen. Uit de vele enthousiaste reacties bleek dat de klanten de filmpjes waardeerden. Ook kwam de nodige creativiteit los; wat bedacht was voor één maaltijd, werd soms over twee dagen verdeeld door de thuiskoks.

Een prestatie van formaat

De charme van deze manier van kokkerellen is, dat je thuis samen aan het werk kunt zijn. Je deelt je tijd zelf in. Geen stress. Je mag je eigen bord opmaken. De hele operatie is nagenoeg rimpelloos verlopen. Iedereen kreeg op het gewenste tijdstip zijn dozen om er een lekker kerstmenu van te maken. Afgaande op de foto’s en de mailtjes die de eigenaar van het restaurant van klanten ontvangen heeft, blijkt dat het een geslaagd kerstmenu was. Een prestatie van formaat van het hele team van Belvedère!

corona  /  Kerst  /  restaurant