#238

Een fijne wijk Ritchy van Setten

Ritchy van Setten

De Rossinistraat ligt in de Componistenbuurt in Goverwelle. Hier woont Ritchy van Setten sinds zijn geboorte, samen met ouders en zusje. Zij vinden het een fijne wijk om te wonen.

Jeugdhuis in de wijk

Ritchy is ook erg blij met Winkelcentrum Goverwelle in de buurt. “Het is erg handig dat dit zo dichtbij is en dat er zoveel verschillende soorten winkels zijn. Ik kom hier dan ook vaak, vooral bij de Albert Heijn.”

Volgens Ritchy is de wijk nog niet perfect. “Ik zou het fijn vinden als de straten minder rommelig waren. Er ligt nu vaak afval. De wijk zou er mooier van worden als dit wordt opgeruimd. Wat mij ook een goed idee lijkt, is een jeugdhuis voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Eigenlijk is er voor die leeftijd niets te doen hier.”

Drie deuren verderop

Ritchy is dus over het algemeen erg positief over zijn wijk. “We zijn wel een keer verhuisd, maar dat was naar drie deuren verderop. We hadden een groter huis nodig, maar we wilden wel graag in deze buurt blijven wonen. Als ik zelf zou verhuizen, is het wel in de buurt van Gouda, maar niet per se in deze wijk. Maar ik zie mijn ouders hier nog wel een aantal jaar wonen!”

Dit verhaal is geschreven voor indebuurt Gouda. De redactie van indebuurt informeert en inspireert inwoners van Gouda via nieuws, artikelen en tips over alles dat de stad leuk maakt.