#247

Diversiteit in Vreewijk Miranda Brokke

Miranda Brokke

Miranda Brokke is een paar jaar geleden samen met haar gezin verhuisd naar de Briandstraat in Vreewijk. Miranda is erg te spreken over de wijk. “Naast dat hier veel leuke mensen wonen, is de ligging ook fijn!”

Vreewijk is een buurt in de wijk Kort Haarlem. “Ik vind het een hele fijne buurt”, vertelt Miranda. “Alles is dichtbij. Je bent zo in de stad, maar ook de supermarkten zijn twee straten verderop. Daarnaast houd ik erg van wandelen en hier zijn genoeg leuke plekken waar dat kan. Vanaf hier ben je snel in Haastrecht, het Steinse Groen en de Goudse Hout."

Diversiteit

Miranda is erg positief over de mensen in de wijk . “Ik heb aardige buren. Hier wonen ook veel verschillende soorten mensen. Het is een hele diverse wijk en dat vind ik tof! “De diversiteit zit ook in de bebouwing, een mix van hoogbouw en laagbouw. Daarnaast komen er nieuwe woningen en wordt er veel opgeknapt.”

Het mag schoner

Toch vindt Miranda de wijk ook wat rommelig. “Dat komt vooral door het afval op straat. Daarmee verwijt ik de gemeente niets, maar ik vind wel dat de buurtbewoners wat secuurder mogen zijn. De wijk mag dus wat schoner worden, maar verder is het een leuke wijk om in te wonen!”

Miranda ziet zichzelf hier nog lang wonen. “Naast een leuke wijk hebben we ook een heel tof pand. Dus verhuizen zullen we niet zomaar doen!”


Dit verhaal is geschreven voor indebuurt Gouda. De redactie van indebuurt informeert en inspireert inwoners van Gouda via nieuws, artikelen en tips over alles dat de stad leuk maakt.