#28

Bestaat er iets als een theaterkat? Teigertje

Goudse Schouwburg 657 mtime20190718210341focalnone

De theaterkat van de Goudse Schouwburg - wie kent Teigertje niet?

Aanval op een bontjas

Hij heet Teigertje en heeft een halve staart. Hij zit vaak voor de ingang en heet bijna dagelijks iedereen welkom, vooral om over zijn kop geaaid te worden en omdat hij soms een snoepje krijgt. De theaterkat van de Goudse Schouwburg - wie kent Teigertje niet?

Niet alleen Teigertje staat in het geheugen van Nel Oskam, de directrice van de Goudse Schouwburg, gegrift. Maar ook de huiskat van de oude Schouwburg heeft indruk achtergelaten. De theaterkat kwam in dit geval niet voor de show en gezelligheid, maar vooral voor de muizen. De kat had zo zijn eigenaardige trekjes zoals, door de garderobe sluipen als een tijger. Nel Oskam weet het nog goed, op een avond liep zij als eerste de zaal in en zag de theaterkat langzaam maar zachtjes naar voren sluiten en opeens nam hij een enorme sprong en viel een dure bontjas aan. Gelukkig was er geen schade en was het een theaterprop. Na dit, toch wel grappige, incident is voor de zekerheid en veiligheid van de bontjassen gezocht naar een ander huis.

Dit verhaal maakt ook deel uit van de Geheugenkaart van Gouda en zijn verzameld door kunstenaar Michel Linthorst. Michel sprak met allerlei Gouwenaars en kwam zo tot een aantal mooie verhalen.